• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Kaz kaç saatte pişer?

    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #PişirmeSüresi

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kazın pişme süresi kullanılan yönteme ve kazın büyüklüğüne göre değişir:
    • Düdüklü tencerede: Tuzlanmış Kars kazı veya evde beslenmiş kaz, düdüklü tencerede 35 dakikada haşlanır 1.
    • Normal tencerede: Kaz (bütün veya parça) normal tencerede 2-2.5 saat arasında pişer 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. yemekisimleri.blogspot.com
        1
      2. acarsut.com.tr
        2
      3. klasiktatlar.com
        3
      4. pisirmek.gen.tr
        4
      5. arananlezzet.com
        5
    • Kars kazı neden daha hızlı pişer?

    • Kazın pişme süresini etkileyen faktörler nelerdir?

    • Kaz pişirme yöntemleri nelerdir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Kaz etinin en lezzetli hali nedir?

    Kaz etinin en lezzetli hali, genellikle fırında pişirilmiş veya haşlanmış olarak kabul edilir. Diğer lezzetli tarifler arasında: - Kaz kavurması: Kaz etinin yağının çıkarılıp kavrulmasıyla hazırlanır. - Kaz dolması: Sebzelerle doldurularak pişirilen kaz eti, farklı bir lezzet sunar. Ayrıca, Kars yöresinde ayazda kurutulduktan sonra suda haşlanmış kaz eti de oldukça lezzetlidir.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Et
    • #Pişirme
    5 kaynak

    Kaz en iyi hangi tencerede pişer?

    Kaz eti en iyi düdüklü tencerede pişer.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #PişirmeAraçları
    5 kaynak

    Kaz tandırı nasıl yapılır?

    Kaz tandırı yapmak için gerekli malzemeler: 2,5 kg Kars veya Ardahan kazı; Yeteri kadar su; 3 su bardağı pilavlık bulgur; 1 çay bardağı sıvı yağ; 2 çorba kaşığı salça; 1 çay bardağı yoğurt; 1’er tatlı kaşığı pulbiber ve karabiber. Yapılışı: 1. Kazı bol sıcak suyla iyice yıkayın. 2. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 2-2,5 saat haşlayıp süzün. 3. Kazı fırın tepsisine alın. 4. Üzeri için, bir kasede sıvı yağ, salça, yoğurt, pulbiber ve karabiberi karıştırın. 5. Bu karışımı kazın her tarafına bir fırça yardımıyla sürün. 6. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 7. Bulguru bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar, kazı haşladığınız sudan ekleyin (eksik gelirse sıcak suyla tamamlayın). 8. Orta ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. 9. Üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika dinlendirin. 10. Kazı bulgur pilavıyla birlikte servis yapın.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Pilav
    • #Kaz
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"fasu0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fkaz-kac-saatte-piser-2121501985%3Flr%3D213%26ncrnd%3D58474","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"9128313731754949694","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1754949780147724-2909578283366482657-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-33-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"fasuw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"fasu1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"fasuw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"fasu2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Kazın pişme süresi** kullanılan yönteme ve kazın büyüklüğüne göre değişir:\n\n- **Düdüklü tencerede**: Tuzlanmış Kars kazı veya evde beslenmiş kaz, düdüklü tencerede **35 dakikada** haşlanır [```1```](https://yemekisimleri.blogspot.com/2021/01/kaz-kac-saatte-piser.html).\n- **Normal tencerede**: Kaz (bütün veya parça) normal tencerede **2-2.5 saat** arasında pişer [```1```](https://yemekisimleri.blogspot.com/2021/01/kaz-kac-saatte-piser.html)[```2```](https://www.acarsut.com.tr/blog/icerik/kars-kazi-hakkinda-bilmeniz-gerekenler).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://yemekisimleri.blogspot.com/2021/01/kaz-kac-saatte-piser.html","title":"Kaz Kaç Saatte Pişer - ŞEF DELİ KERİM","shownUrl":"https://yemekisimleri.blogspot.com/2021/01/kaz-kac-saatte-piser.html"},{"sourceId":2,"url":"https://www.acarsut.com.tr/blog/icerik/kars-kazi-hakkinda-bilmeniz-gerekenler","title":"Kars Kazı Hakkında Bilmeniz Gerekenler","shownUrl":"https://www.acarsut.com.tr/blog/icerik/kars-kazi-hakkinda-bilmeniz-gerekenler"},{"sourceId":3,"url":"https://www.klasiktatlar.com/kars-kazi-nasil-pisirilir-10655.html","title":"Kars Kazı Nasıl Pişirilir - KLASİK TATLAR","shownUrl":"https://www.klasiktatlar.com/kars-kazi-nasil-pisirilir-10655.html"},{"sourceId":4,"url":"https://www.pisirmek.gen.tr/kaz-nasil-pisirilir.html","title":"Kaz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri","shownUrl":"https://www.pisirmek.gen.tr/kaz-nasil-pisirilir.html"},{"sourceId":5,"url":"https://www.arananlezzet.com/blog/kaz-eti-nasil-pisirilir","title":"Kaz Eti Nasıl Pişirilir?","shownUrl":"https://www.arananlezzet.com/blog/kaz-eti-nasil-pisirilir"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Kaz kaç saatte pişer?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmesuresi","text":"#PişirmeSüresi"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Kars kazı neden daha hızlı pişer?","url":"/search?text=Kars+kaz%C4%B1+neden+normal+kaz%C4%B1dan+daha+h%C4%B1zl%C4%B1+pi%C5%9Fer%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Kazın pişme süresini etkileyen faktörler nelerdir?","url":"/search?text=Kaz%C4%B1n+pi%C5%9Fme+s%C3%BCresini+etkileyen+fakt%C3%B6rler&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Kaz pişirme yöntemleri nelerdir?","url":"/search?text=Kaz+pi%C5%9Firme+y%C3%B6ntemleri&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Kaz+ka%C3%A7+saatte+pi%C5%9Fer%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"9128313731754949694","reqid":"1754949780147724-2909578283366482657-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-33-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1754949780147724-2909578283366482657-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-33-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"fasuw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"fasu3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/sozluk/kaz-eti/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.aviatec.com.tr/kazyemekleri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.aa.com.tr/tr/yasam/kisin-vazgecilmez-lezzeti-kaz-etinin-sofralara-yolculugu-basladi/1645085?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/kaz-eti-nasil-pisirilir-en-lezzetli-kaz-eti-ne-zaman-hangi-mevsim-yenir-2546411?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://bildircin.net/blog/1361/erzurum-kaz-eti?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kaz-etinin-en-lezzetli-hali-nedir-2041549559","header":"Kaz etinin en lezzetli hali nedir?","teaser":"Kaz etinin en lezzetli hali, genellikle fırında pişirilmiş veya haşlanmış olarak kabul edilir. Diğer lezzetli tarifler arasında: - Kaz kavurması: Kaz etinin yağının çıkarılıp kavrulmasıyla hazırlanır. - Kaz dolması: Sebzelerle doldurularak pişirilen kaz eti, farklı bir lezzet sunar. Ayrıca, Kars yöresinde ayazda kurutulduktan sonra suda haşlanmış kaz eti de oldukça lezzetlidir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"#Et"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"#Pişirme"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.klasiktatlar.com/kars-kazi-nasil-pisirilir-10655.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://bilgihome.com.tr/kars-kaz-nasil-pisirilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.arananlezzet.com/blog/kaz-eti-nasil-pisirilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/kaz-eti-nasil-pisirilir-en-lezzetli-kaz-eti-ne-zaman-hangi-mevsim-yenir-2546411?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/en-iyi-yemek-hangi-tencerede-piser/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kaz-en-iyi-hangi-tencerede-piser-316497895","header":"Kaz en iyi hangi tencerede pişer?","teaser":"Kaz eti en iyi düdüklü tencerede pişer.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmearaclari","text":"#PişirmeAraçları"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sofra.com.tr/tarif/tavuk-yemekleri/kaz_tandir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ipekbulgurtarifleri.com/tr/kaz-tandir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yasemin.com/yemek/haber/2768923-kaz-eti-nasil-pisirilir-agizlari-sulandiran-kaz-tandir-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/kars/neyenir/tandirda-kaz-cekmes-kaz-asmasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://lezzetler.com/kaz-tandir-kars-tarif-131004?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kaz-tandiri-nasil-yapilir-2732700039","header":"Kaz tandırı nasıl yapılır?","teaser":"Kaz tandırı yapmak için gerekli malzemeler: 2,5 kg Kars veya Ardahan kazı; Yeteri kadar su; 3 su bardağı pilavlık bulgur; 1 çay bardağı sıvı yağ; 2 çorba kaşığı salça; 1 çay bardağı yoğurt; 1’er tatlı kaşığı pulbiber ve karabiber. Yapılışı: 1. Kazı bol sıcak suyla iyice yıkayın. 2. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 2-2,5 saat haşlayıp süzün. 3. Kazı fırın tepsisine alın. 4. Üzeri için, bir kasede sıvı yağ, salça, yoğurt, pulbiber ve karabiberi karıştırın. 5. Bu karışımı kazın her tarafına bir fırça yardımıyla sürün. 6. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 7. Bulguru bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar, kazı haşladığınız sudan ekleyin (eksik gelirse sıcak suyla tamamlayın). 8. Orta ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. 9. Üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika dinlendirin. 10. Kazı bulgur pilavıyla birlikte servis yapın.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pilav","text":"#Pilav"},{"href":"/yacevap/t/kaz","text":"#Kaz"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"fasuw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"fasu4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"fasuw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"fasu5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"fasuw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}