Kars kazı en güzel şekilde iki farklı yöntemle pişirilebilir: 1. Fırında Pişirme: - Malzemeler: 1 adet Kars kazı, 2 adet soğan, 3 adet havuç, 2 adet patates, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tuz. - Yapılışı: Kazın içini ve dışını iyice yıkayın. Kazın içine soğan, havuç, patates ve baharatları ekleyin. Kazın ağzını ve bacaklarını bağlayın. Kazı fırın tepsisine yerleştirin ve fırını 180 dereceye ısıtın. Kazı yaklaşık 4 saat fırında pişirin. 2. Tencerede Pişirme: - Malzemeler: Tuz, toz kırmızıbiber. - Yapılışı: Kaz tuzlanmışsa akşamdan suya koyarak tuzunu çıkarın.