Buradasın
Kayseri yağlaması içine ne konur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayseri yağlamasının içine şu malzemeler konur:
- Hamur için: 3 su bardağı un, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz 3.
- İç harcı için: 300 gram kıyma (dana veya kuzu karışık), 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 adet soğan (orta boy), 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı), 1 çay bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 diş sarımsak (isteğe bağlı) 3.
- Sosu için: 1 su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı tereyağı (yağlama üzerine sürülmek için), 1 tatlı kaşığı tuz 3.
Ayrıca, Kayseri yağlamasının üzerine sarımsaklı yoğurt da gezdirilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: