Buradasın
Kayseri mantısı tarifi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayseri mantısı tarifi için gerekli malzemeler:
- Hamur için:
- İç malzemesi:
- Yoğurt sosu için:
- Salça sosu için:
Yapılışı:
- Hamur hazırlama: Unu yoğurma kabına alıp ortasını açın, tuzu ve yumurtayı ekleyin 1. Suyu azar azar ekleyerek yoğurun 1. Ele yapışmayan, çok sert veya çok yumuşak olmayan bir kıvam elde edin 1. Bezelere ayırıp üzerini örtün ve dinlenmeye bırakın 1.
- İç harcı hazırlama: Soğanı rendeleyip acı suyunu süzün 1. Kıymaya ekleyin, baharatlarını koyup yoğurun 1.
- Mantı şekillendirme: Hamur bezelerini az unla açıp ince kareler kesin 1. Karelerin içine yeteri kadar kıyma koyup köşelerinden birleştirerek zarf şekli verin 1.
- Pişirme: Kaynar suya tuz ilave edip mantıları içine atın, fazla yumuşamadan pişirin 1.
- Servis: Sarımsakları ezip yoğurda katın, biraz suyla açın 1. Tereyağını tavada eritip salçayı kavurun, biraz suyla açıp kaynatın 1. Süzdüğünüz mantının üzerine önce yoğurdu, ardından salçalı sosu dökün 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: