Buradasın
Kayseri mantısı tarifi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayseri mantısı tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 adet yumurta 15
- 4 su bardağı (200 ml lik) un karışımı 1
- 2 su bardağı (200 ml lik) su 15
- 1 çay kaşığı tuz (iyotsuz) 1
- 400 gram dana kıyma 15
- 1 adet (orta) kuru soğan 1
- 0,5 demet (yarım) maydanoz 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
- 1 çay kaşığı tuz (iyotsuz) 1
Yapılışı:
- Hamurun hazırlanması: Su ve yumurtayı karıştırın, yavaş yavaş unu ekleyerek tuzu ekleyin ve kıvam alana dek yoğurun 15.
- Harcın hazırlanması: Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın 1.
- Mantıların yapımı: Hamuru bezelere ayırın ve oklavayla açın 1. İnce hamuru kesin ve kare parçalar elde edin 1.
- İç harcın yerleştirilmesi: Kare parçaların içerisine harçtan paylaştırın ve çapraz uçları birleştirerek zarf şekli verin 1.
- Pişirme: Tencerede tuzlu suyu kaynatın, mantıları suya atın ve pişirin 1.
- Servis: Sarımsaklı yoğurt ve sos ile servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: