Buradasın
Kayseri Mantı hamuru nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayseri mantısı hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
Hazırlanışı:
- Bir kabın içinde suyu ve yumurtayı çırpın 1.
- Ardından unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın 1.
- Hamur ele yapışmayan bir kıvama geldiğinde üzerini örtüp 15-20 dakika dinlendirin 1.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler ayırın 1.
- Her bezeyi ince bir şekilde oklava yardımıyla açın 1.
- Açtığınız hamuru küçük kareler halinde kesin 1.
- Hazırladığınız iç harcından her bir kareye küçük parçalar koyarak hamurun köşelerini birleştirip kapatın 1.
Kayseri mantısı genellikle kaynar su içinde haşlanarak veya fırında pişirilerek servis edilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: