Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayseri mantısı hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Bir su bardağı tepeleme unu geniş bir kaba alın 2.
- Unun üzerine tuz serpin 2.
- Yumurtayı unun ortasına kırın, elinizle veya bir çatal yardımıyla çırpın ve unun aldığı kadar karıştırın 2.
- Suyu eklemeye devam edin ve her defasında undan biraz daha yedirip durmadan karıştırın 2.
- Suyu azar azar ekleyip karıştırdıktan sonra hamuru elinizle yoğurarak toplamaya başlayın 2.
- Kabın içinde kalan un varsa, hamur ile sıyırarak hepsini tezgaha alın 2.
- Tezgahı unlayın ve hamuru en az 5 dakika güzelce yoğurun 2.
- Hamuru ortadan ikiye bölün ve yuvarlayarak 2 beze haline getirin 2.
- Bezelerin üstüne hafifçe bastırıp disk haline getirin, streç film ile sarın ve 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin 2.
Hamur tarifi ve yapım süreci, farklı kaynaklarda küçük değişikliklerle yer alabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: