• Buradasın

    Kaymak lazım ne demek?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    "Kaymak lazım" ifadesi, Ankaralı Turgut'un bir şarkısının adı olup, albümde yer alan 13 parçadan biridir 15.
    Şarkının sözleri şu şekildedir:
    Yoğurt, süt, ayran, bize ballı kaymak
    Vekilim, size çok çalıştınız, başkanım
    Taze taze kaymak, size Alman lazım, Yemen lazım
    Sonra farkı görmen lazım
    Afyondan vekilime, taze taze kaymak lazım
    Kaymak lazım, kaymak lazım, vekilime
    Kaymak lazım, esnafın hali ne olacak
    Kime hesap sorulacak
    Çiftçinin hali ne olacak
    Kime hesap sorulacak
    Ne kap kaldı ne kap kacak
    Bu millete kim bakacak
    Alman lazım, Yemen lazım
    Sonra farkı görmen lazım
    Afyondan vekilime, taze taze kaymak lazım 1.
    Ayrıca, "kaymak lazım" ifadesi, bir şeyin en iyi ve seçkin bölümünü veya görüş, düşünce veya tutum değiştirmeyi de ifade edebilir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kaymak gibi ne anlama gelir?

    Kaymak gibi deyimi, TDK'ye göre iki farklı anlama sahiptir: 1. Bembeyaz ve pürüzsüz. 2. Tadı güzel ve yumuşak. Örnek cümle: "Patlıcan kızartması, pilav, bir de koca kâse kaymak gibi yoğurttan oluşan yemeğimizi yedik" (Hüseyin Rahmi Gürpınar).

    Kaymak hangi yemeklerde kullanılır?

    Kaymak, çeşitli yemeklerde ve tatlılarda kullanılabilir. İşte bazı örnekler: Tatlılar: Hayrabolu tatlısı; kaymakpare; irmikten ekmek kadayıfı; san sebastian cheesecake; kaymaklı kayısı dolması. Hamur işleri: kaymaklı kurabiye; kaymaklı limonlu kurabiye; kaymaklı cevizli poğaça; kaymaklı baklava. Diğer yemekler: kaymaklı biber aşı; kaymaklı bulgur pilavı. Ayrıca, kaymak börek, kadayıf, künefe gibi tatlıların yanında da tercih edilebilir.

    Kaymağa neden kaymak denir?

    Kaymağa "kaymak" denmesinin nedeni, Türkçe "kay-" kökünden türemiş olmasıdır. Kaymak, sütün veya yoğurdun yüzünde zar durumunda toplanan, açık sarı renkli, koyu yağlı katmandır.

    Süt kaymağı yoksa kaymak yerine ne kullanılır?

    Süt kaymağı yoksa, krem şanti veya yoğurt kullanılabilir. Krem şanti: ¼ su bardağı soğuk su, 2 çay kaşığı tatlandırılmamış jelatin, 1 su bardağı tam yağlı süt, ¼ su bardağı pudra şekeri ve ½ yemek kaşığı vanilya özütü ile yaklaşık 2 su bardağı krem şanti elde edilebilir. Yoğurt: Yoğurt, özellikle dip soslar ve fırında patates gibi yemeklerde kaymak yerine kullanılabilir. Ayrıca, krem tartar ile süt çırpılarak da kıvamlı bir krema elde edilebilir.