Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kavurmalı pidenin hamuru için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gr un 1
- 20 gr yaş maya 1
- 1 tatlı kaşığı yoğurt 1
- 1,5 su bardağı ılık su 1
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1
- 1 tutam tuz 1
- 1 tutam şeker 1
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1
Yapılış:
- Su ve mayayı karıştırarak mayayı suyun içinde eritin 1.
- Ardından yoğurdu ekleyip yeniden karıştırın 1.
- Tüm malzemelerini ekleyip yoğurun 1.
- Küçük toplar halinde 40-50 dakika mayalanması için kenara ayırın 1.
- Hamur yeteri kadar mayalandığında, ince uzun pide şeklinde açın 1.
- İçerisine kavurma ve kaşar peynirlerini serpiştirin 1.
- Hamurun kenarlarını kıvırarak pide görüntüsünü sağlayın 1.
- Tavada tereyağını eritin ve bir fırça yardımıyla kenarlarına sürün 1.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin 1.
- Dilimleyerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: