Buradasın
Pilav pişirme yöntemleri kaça ayrılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pilav pişirme yöntemleri üç ana kategoriye ayrılır:
- Haşlama Tekniği: Islatıldıktan sonra yıkanan pirinçlerin suyu süzülür, tuzlu su kaynatılır ve pirinçler tencereye eklenir 1. Pirinçler yumuşayana kadar pişirilip kevgirle süzülür 1.
- Salma Tekniği: Tereyağı kaynayan tuzlu suya eklenir, ardından pirinçler ilave edilir ve suyunu çekene kadar pişirilir 1.
- Kavurma Tekniği: Pirinçler ılık suda bekletilir, ardından tencerede tereyağı eritilir ve pirinçler yağda kavrulur 1. Tuz ve isteğe bağlı baharatlar eklenir, üzerine su konarak kısık ateşte pişirilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: