Buradasın
Pilav pişirme yöntemleri kaça ayrılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pilav pişirme yöntemleri üç ana kategoriye ayrılır:
- Salma: Tüm zamanların en kolay yöntemi olarak kabul edilir 1. Yağ ve diğer malzemelerle kaynayan suyun içine pirinç salınır ve kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir 1.
- Kavurma: Pirinç önce kızgın yağda kavrulur, sonra sıcak su eklenir 12. Pirinç suyunu çekince ateşten alınır ve dinlendirilir 1.
- Haşlama: Osmanlı mutfağında en sık kullanılan yöntemdir 1. Pirinç, ölçülü tuzlu suda suyunu çekinceye kadar pişirilir 1. Ardından bir tavada eritilen yağ ile "haşlanır" ve 30 dakika çok kısık ateşte dinlendirilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: