• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Kavurmali pilav hangi yöreye ait?

    • Yemek
    • TürkMutfağı
    • Pilav
    • Selçuklu
    • Kars

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming golden plate of kavurmalı pilav, garnished with tender meat pieces and fresh herbs, placed on a rustic wooden table with a traditional Turkish copper coffee pot in the background.
    Kavurmalı pilav, Selçuklu mutfağına ait bir pilav çeşididir 12.
    Ayrıca, Kars ve Karaman mutfağında da yapıldığı bilinmektedir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. tr.wikipedia.org
        1
      2. isikgazetesi.com
        2
      3. tripadvisor.com.tr
        3
      4. sehrimartvin.com
        4
      5. kanald.com.tr
        5
    • Selçuklu mutfağı hangi bölgelere yayıldı?

    • Karaman mutfağında neler öne çıkar?

    • Kars mutfağında hangi pilav çeşitleri bulunur?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Kavurma pilavın içine ne konur?

    Kavurma pilavın içine kavurma eti konur. Kavurma pilavı için gerekli malzemeler: 300 gram kuşbaşı et; 1 adet soğan; 2 diş sarımsak; 1 dal taze kekik; 2 yemek kaşığı tereyağı; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Etler düdüklü tencereye alınarak suyunu salıp çekene kadar kavrulur. 2. Soğan ve sarımsakların kabukları soyularak bütün halde etlerin üzerine konur ve taze kekik eklenir. 3. Etlerin hizasına kadar su eklenerek düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve 40 dakika pişirilir. 4. Piştikten sonra içine konulan soğan, sarımsak ve kekik çıkarılır. 5. Tereyağı eklenip biraz daha kavrulur. Pilav için: 2 su bardağı pirinç; 3 su bardağı su; 2 yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı tel şehriye; 1 çay kaşığı tuz. Pirinçler önceden sıcak suda bekletilir, nişastası arınana kadar yıkanır.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Pilav
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"dsnu0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fkavurmali-pilav-hangi-yoreye-ait-1254130501%3Flr%3D213%26ncrnd%3D56407","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"9898779361758991842","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1758991850406017-2922535047115508850-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-185-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dsnuw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"dsnu1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap/","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dsnuw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"dsnu2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Kavurmalı pilav**, **Selçuklu mutfağına** ait bir pilav çeşididir [```1```](https://tr.wikipedia.org/wiki/Kavurmal%C4%B1_pilav)[```2```](https://www.isikgazetesi.com/haber/23830046/adiyamanin-agiz-sulandiran-lezzeti-kavurmali-pilav).\n\nAyrıca, **Kars** ve **Karaman** mutfağında da yapıldığı bilinmektedir [```1```](https://tr.wikipedia.org/wiki/Kavurmal%C4%B1_pilav)[```2```](https://www.isikgazetesi.com/haber/23830046/adiyamanin-agiz-sulandiran-lezzeti-kavurmali-pilav).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://tr.wikipedia.org/wiki/Kavurmal%C4%B1_pilav","title":"Kavurmalı Pilav - Vikipedi","shownUrl":"https://tr.wikipedia.org/wiki/Kavurmal%C4%B1_pilav","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.isikgazetesi.com/haber/23830046/adiyamanin-agiz-sulandiran-lezzeti-kavurmali-pilav","title":"Adıyaman’ın Ağız Sulandıran Lezzeti; Kavurmalı Pilav","shownUrl":"https://www.isikgazetesi.com/haber/23830046/adiyamanin-agiz-sulandiran-lezzeti-kavurmali-pilav","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.tripadvisor.com.tr/ShowUserReviews-g298039-d2679390-r510864035-Tarihi_Kalkanoglu_Pilavi-Trabzon_Turkish_Black_Sea_Coast.html","title":"Kavurmalı Pilav Harika: Tarihi Kalkanoğlu Pilavı... - Tripadvisor","shownUrl":"https://www.tripadvisor.com.tr/ShowUserReviews-g298039-d2679390-r510864035-Tarihi_Kalkanoglu_Pilavi-Trabzon_Turkish_Black_Sea_Coast.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://sehrimartvin.com/tr-artvin-mutfagi-tarifleri/artvin-usulu-kavurmali-pilav-tarifi/187909","title":"Artvin Usulü Kavurmalı Pilav Tarifi","shownUrl":"https://sehrimartvin.com/tr-artvin-mutfagi-tarifleri/artvin-usulu-kavurmali-pilav-tarifi/187909","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.kanald.com.tr/mutfagim/haber/kavurmali-yarma-pilavi-tarifi","title":"Kavurmalı Yarma Pilavı Tarifi - Mutfağım - Haber","shownUrl":"https://www.kanald.com.tr/mutfagim/haber/kavurmali-yarma-pilavi-tarifi","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Kavurmali pilav hangi yöreye ait?","homeUrl":"/yacevap/","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"TürkMutfağı"},{"href":"/yacevap/t/pilav","text":"Pilav"},{"href":"/yacevap/t/selcuklu","text":"Selçuklu"},{"href":"/yacevap/t/kars","text":"Kars"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Selçuklu mutfağı hangi bölgelere yayıldı?","url":"/search?text=Sel%C3%A7uklu+mutfa%C4%9F%C4%B1+hangi+b%C3%B6lgelere+yay%C4%B1ld%C4%B1%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Karaman mutfağında neler öne çıkar?","url":"/search?text=Karaman+mutfa%C4%9F%C4%B1nda+%C3%B6ne+%C3%A7%C4%B1kan+yemekler&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Kars mutfağında hangi pilav çeşitleri bulunur?","url":"/search?text=Kars+mutfa%C4%9F%C4%B1ndaki+pilav+%C3%A7e%C5%9Fitleri&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Kavurmali+pilav+hangi+y%C3%B6reye+ait%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A steaming golden plate of kavurmalı pilav, garnished with tender meat pieces and fresh herbs, placed on a rustic wooden table with a traditional Turkish copper coffee pot in the background.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16495301/picture-HX54Uo873vwRTnTLH9C1/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"9898779361758991842","reqid":"1758991850406017-2922535047115508850-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-185-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1758991850406017-2922535047115508850-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-185-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dsnuw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"dsnu3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.pilav.gen.tr/kavurma-pilav.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.pilavtarifleri.gen.tr/kavurma-pilav.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.pirinc.gen.tr/kavurma-ile-yapilan-en-lezzetli-pirinc-pilavi-nedir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/kavurmali-pilav/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tgrthaber.com/mavikadin/tek-kisilik-pilav-tarifi-tane-tane-olmasi-icin-bu-ayrintiya-dikkat/?size=16&stub=1"],"header":"Kavurma pilavın içine ne konur?","teaser":"Kavurma pilavın içine kavurma eti konur. Kavurma pilavı için gerekli malzemeler: 300 gram kuşbaşı et; 1 adet soğan; 2 diş sarımsak; 1 dal taze kekik; 2 yemek kaşığı tereyağı; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Etler düdüklü tencereye alınarak suyunu salıp çekene kadar kavrulur. 2. Soğan ve sarımsakların kabukları soyularak bütün halde etlerin üzerine konur ve taze kekik eklenir. 3. Etlerin hizasına kadar su eklenerek düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve 40 dakika pişirilir. 4. Piştikten sonra içine konulan soğan, sarımsak ve kekik çıkarılır. 5. Tereyağı eklenip biraz daha kavrulur. Pilav için: 2 su bardağı pirinç; 3 su bardağı su; 2 yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı tel şehriye; 1 çay kaşığı tuz. Pirinçler önceden sıcak suda bekletilir, nişastası arınana kadar yıkanır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/kavurma-pilavin-icine-ne-konur-488161265","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pilav","text":"Pilav"}],"imageThumbProps":{"alt":"A steaming copper pot filled with golden kavurma pilav, surrounded by fresh ingredients like diced lamb, rice, onions, and butter on a wooden table in a Turkish kitchen.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-llNy6Dt1Z7e5I5OLzD56/orig"}}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dsnuw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"dsnu4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dsnuw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"dsnu5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dsnuw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}