Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Katkı maddesi olmayan ekmekler arasında şunlar sayılabilir:
- Tam buğday ekmeği 35. "Tam buğday" ibaresi olmalı, "kepekli" ile karıştırılmamalıdır 3.
- Çavdar ekmeği 3. Koyu renkli olanları tercih edilmelidir 3.
- Ekşi mayalı ekmek 34. Fermantasyon sayesinde besin emilimi artar ve katkı maddesi gerektirmez 34.
- Karabuğday veya yulaf ekmeği 35. Glutensiz alternatiflerdir ve protein oranı yüksektir 35.
Ayrıca, doğal mayalanma yöntemiyle ve taş değirmende öğütülmüş unla hazırlanan ekmekler de katkı maddesi içermeyen seçenekler arasında yer alır 5.
Paketli ekmek alırken, içindekiler listesinin kısa olması (un, su, tuz, maya dışında katkı içermemesi) ve koruyucu içeren kodların (örneğin E330, E282) bulunmaması dikkat edilmesi gereken noktalardır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: