Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kasapta etin doğru bir şekilde sergilenmesi için aşağıdaki hususlar dikkate alınmalıdır:
- Hijyen: Kasap dükkanı temiz ve hijyen standartlarına uygun olmalıdır 1.
- Renk ve Görünüm: Taze et, canlı kırmızı veya pembe renkte olmalı, pürüzsüz ve nemli bir dokuya sahip olmalıdır 13.
- Koku: Etin hoş bir kokusu olmalı, kötü veya bozulmuş bir koku yaymamalıdır 13.
- Kesim ve Yağ Dengesi: Etin doğru kesilmiş ve yağ dengesinin sağlanmış olması gerekir 1.
- Saklama Koşulları: Etler, buzdolabında -2 santigrat derecede 1-2 hafta veya derin dondurucuda -18 santigrat derecede daha uzun süre saklanmalıdır 24.
Ayrıca, etin kaynağı ve nasıl işlendiği hakkında bilgi almak için kasapla iletişim kurmak da önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: