Karkas et, genellikle şu şekilde bölünür:
- İlk kesim: Omurganın merkezi boyunca kuyruktan boyna doğru testereyle yapılır 5.
- Yanal bölünme: Her iki taraf yanal olarak kesilerek iki parçaya bölünür 5.
- Ön ve arka çeyrekler: Bu işlem sonucunda iki ön çeyrek ve iki arka çeyrek elde edilir 5.
Sığır karkas etinde:
- Ön çeyrek: 9./11. omurlar arasında yer alan pirzola ve antrikot gibi değerli etleri içerir 2.
- Arka çeyrek: Kontrfile, bonfile, yumurta, tranç, sokum, nuar gibi değerli etlerin yanı sıra boşluk ve son iki kaburgayı içerir 2.
Kuzu karkas etinde ise karkas normalde "ilkel" bölümlere ayrılır ve bu ilkel kısımların isimleri, kasaplar tarafından kesimleri tanımlamak için kullanılır 5.
Karkas etin bölünmesi işlemi, hijyenik koşullarda ve uzman kişiler tarafından yapılmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: