Karkas et taşıma için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- Soğutma: Et, kesimden sonra soğutulmalıdır 2.
- Paketleme: Et, yarımşar kilogramlık buzdolabı poşetlerine veya daha fazla yer kaplamaması için dövdürülerek inceltilmiş veya kıyma haline getirilmiş şekilde paketlenmelidir 2.
- Dondurucu: Paketlenen etler, yolculuğa çıkmadan en az 1 gün önce dondurucuya atılmalıdır 2.
- Taşıma kabı: Etlerin taşınması için "strafor kutu" veya "köpük kutu" gibi sızdırmaz ve sıcaklığı iç kısma hızlıca iletmeyen kutular kullanılmalıdır 2.
- Buz aküleri: Kutunun içine ve etlerin arasına buz aküleri yerleştirilerek etlerin donma süreci uzatılmalıdır 2.
- Araç içi düzenleme: Etlerin, aracın zeminiyle, duvarlarıyla veya tavanıyla temas etmesini önleyecek şekilde taşınması gerekmektedir 5.
Not: Çiğ et taşımak sağlık açısından riskli olabileceğinden, mümkünse pişmiş et taşınması tercih edilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: