Buradasın
Kasap köftenin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kasap köftesinin püf noktaları şunlardır:
- Kıyma seçimi: Kıymanın 2 kez çekilmiş olması gerekir 14.
- Yoğurma: Malzemeler özdeşleşinceye kadar en az 10 dakika yoğurulmalıdır 14.
- Dinlendirme: Hazırlanan köfte harcı, buzdolabında 1-2 saat dinlendirilmelidir 14.
- Karbonat kullanımı: Karbonat, köftelerin sulu ve yumuşak olmasını sağlar, ancak aşırıya kaçılmamalıdır 34.
- Pişirme: Köfteler, kısık ateşte pişirilmelidir 4.
- Malzeme uyumu: Kullanılacak malzemelerin, yapılacak yemekle uyumlu olmasına dikkat edilmelidir 2.
Ayrıca, köftelerin sıkılaştırılması için elde top atarmış gibi yoğurma kabına atılması ve bu işlemin 30-40 kez tekrarlanması önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: