Buradasın
Kasap köftesi yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kasap köftesinin yumuşak olması için şu püf noktalarına dikkat edilmelidir:
- Et Seçimi: Orta yağlı taze etten çekilmiş kıyma kullanılmalıdır 12.
- Kıyma İşlemi: Kıyma, en az iki kez çekilmelidir 2.
- Ekmek ve Su Oranı: Bayat ekmek içi ve yeterli miktarda su kullanılmalıdır 23.
- Baharatlar: Karabiber, kimyon gibi baharatlar eklenmelidir 12.
- Yoğurma Süreci: Köfte harcı, en az 10 dakika boyunca yoğrulmalıdır 2.
- Dinlendirme: Hazırlanan köfte harcı, buzdolabında en az 30 dakika dinlendirilmelidir 2.
- Pişirme: Köfteler, ızgara, fırın ya da tavada pişirilebilir ve pişirme sırasında üzerine bir miktar su eklenebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: