Buradasın
Patatesli kasap köfte nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patatesli kasap köfte yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gram kıyma 3
- 3 adet orta boy patates 3
- 1 adet soğan 3
- 1 adet yumurta 3
- 1 su bardağı ince bulgur 3
- 1 çay bardağı galeta unu (isteğe bağlı) 3
- 1 tatlı kaşığı tuz 3
- 1 tatlı kaşığı karabiber 3
- 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 3
- Maydanoz (isteğe bağlı) 3
- Kızartmak için sıvı yağ 3
Yapılışı:
- Patatesleri kabuklarıyla birlikte haşlayın 3. Haşlandıktan sonra içini çıkartarak bir kaba alın ve ezin 3.
- Soğanı ince bir şekilde doğrayın veya rendeleyin 3.
- Kıyma, ezilmiş patates, doğranmış soğan, yumurta, ince bulgur, tuz, karabiber ve pul biberi bir kapta yoğurun 3. İsteğe bağlı olarak galeta ununu ve ince doğranmış maydanozu da ekleyebilirsiniz 3.
- Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın veya köfte şekli verin 3.
- Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın 3. Köfteleri kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın 3.
- Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün 3. Sıcak servis yapın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: