Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kasap köfte harcı hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 500 gram köftelik kıyma 15;
- 1 adet orta boy soğan 15;
- 1 adet yumurta 15;
- 3 yemek kaşığı galeta unu 15;
- 2 diş rendelenmiş sarımsak 5;
- 1 çay kaşığı karbonat 5;
- 1 çay kaşığı kimyon 5;
- 1 çay kaşığı karabiber 5;
- Tuz 5.
Hazırlanışı:
- Rendelenmiş soğanın suyu sıkılır 5.
- Yoğurma kabına kıyma, soğan, galeta unu, baharatlar, yumurta ve sarımsak eklenir 15.
- Tüm malzemeler iyice yoğrulur 15.
- Harç, buzdolabında en az 2 saat dinlendirilir 15.
- Dinlenen harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp köfte şekli verilir 5.
- Köfteler tavada, ızgarada veya mangalda pişirilir 5.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: