Kasap köftesinin püf noktaları şunlardır: Kıyma seçimi: Kıymanın 2 kez çekilmiş olması gerekir. Yoğurma: Malzemeler özdeşleşinceye kadar en az 10 dakika yoğurulmalıdır. Dinlendirme: Hazırlanan köfte harcı, buzdolabında 1-2 saat dinlendirilmelidir. Karbonat kullanımı: Karbonat, köftelerin sulu ve yumuşak olmasını sağlar, ancak aşırıya kaçılmamalıdır. Pişirme: Köfteler, kısık ateşte pişirilmelidir. Malzeme uyumu: Kullanılacak malzemelerin, yapılacak yemekle uyumlu olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca, köftelerin sıkılaştırılması için elde top atarmış gibi yoğurma kabına atılması ve bu işlemin 30-40 kez tekrarlanması önerilir.