• Buradasın

    Karpat ka hamuru nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Karpatka hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 1 su bardağı su 12
    • 125 gram tereyağı 1
    • 1 su bardağı un 12
    • Yarım çay kaşığı tuz 1
    • 4 adet yumurta 12
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu 1
    Yapılışı:
    1. Tereyağı, su ve tuzu bir tencereye koyup karıştırarak eritin ve kaynatın 23.
    2. Unu azar azar ekleyip karıştırarak hamuru pişirin 23.
    3. Hamuru biraz soğuttuktan sonra yumurtaları teker teker ekleyip iyice karıştırın 3.
    4. Kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edin 2.
    5. Hamurun yarısını kelepçeli kalıba yağlı kağıt sererek yayın ve önceden 170 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin 1. İkinci hamuru da aynı şekilde pişirin 1.
    6. Soğuyan tabanların ilk katını kalıba tekrar alıp kremanın tamamını dökün, üzerine meyveleri ve çikolata parçalarını ekleyin 1.
    7. İkinci parçayı da üzerine kapatıp dolapta en az iki saat bekletin 1.
    8. Pudra şekeri ve bütün çilek dilimleri ile süsleyerek servis edin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Karpatkada hangi krema kullanılır?

    Karpatka pastasında vanilyalı krema kullanılır. Kremanın hazırlanışı için gerekli malzemeler: 2 su bardağı süt; 1/2 su bardağı un; 1/2 su bardağı toz şeker; 1 paket vanilya özü; 1 su bardağı çırpılmış krema.

    Karpatka hamuru neden sert olur?

    Karpatka hamurunun sert olmasının nedeni genellikle hamurun fazla karıştırılmasıdır.

    Karpatkanın içine ne konur?

    Karpatkanın içine genellikle iki ana malzeme konur: 1. Hamur: Karpatkanın hamuru, ekmek hamuruna benzer ve temel olarak un, tereyağı, su ve yumurta gibi malzemelerden oluşur. 2. Krema: Hamurun arasına ve üzerine sürülen krema, süt, un, şeker ve vanilya özü gibi malzemelerle hazırlanır. Bunun yanı sıra, karpatkanın üzerine pudra şekeri veya çikolata sosu da serpilebilir.

    Karpatkanın çıtır olması için ne yapmalı?

    Karpatkanın çıtır olması için hamurun doğru hazırlanması önemlidir. İşte bazı öneriler: 1. Yağ ve suyu kaynatın: Unu ve tereyağını bir kaba koyup karıştırdıktan sonra, yağ ve suyu kaynamaya bırakın. 2. Unu ekleyin: Su kaynadıktan sonra, unu hızlıca ekleyerek karıştırın ve topaklanmaması için sürekli karıştırın. 3. Hamuru dinlendirin: Karışım hamur kıvamına geldikten sonra, ılınmaya bırakın. 4. Yumurtaları ekleyin: Hamur ılınınca, yumurtaları teker teker ekleyerek yoğurun. 5. Pişirme sıcaklığı: Hamuru pişirirken orta sıcaklık kullanmak, dış yüzeyin fazla kızarmasını önler.