• Buradasın

    Karpat ka hamuru nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Karpatka hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 su bardağı su 12;
    • 1 su bardağı un 12;
    • 125 gram tereyağı 12;
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu 12;
    • 5 adet yumurta 12;
    • 1/4 çay kaşığı tuz 2.
    Yapılışı:
    1. Ufak bir tencerede su, tereyağı ve tuzu orta ateşte kaynatın 2.
    2. Karışıma unu ekleyerek fazla su ve topaklar gidene kadar hamuru pişirin 2. Bu işlem 3-5 dakika sürebilir 2.
    3. Hamuru soğuması için başka bir kaba alın 2.
    4. Ilınan hamura kabartma tozunu ve tek tek yumurtaları karıştırarak yedirin 2.
    5. Tüm hamur homojen hale gelsin 2.
    6. Hamurun yarısını yağlı kağıt serilmiş kelepçeli bir kalıba yayın ve fazla düzleştirmeyin 2. 190-200 derecelik fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin 2.
    7. Pişen hamuru kalıptan çıkarın ve oda ısısında soğutun 2.
    Aynı işlemi kalan hamur için de tekrarlayın 2.
    Karpatka hamurunun hazırlanışıyla ilgili detaylı tarif ve püf noktaları için şu siteler ziyaret edilebilir:
    • nefisyemektarifleri.com 1;
    • yemek.com 2;
    • ardaninmutfagi.com 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Karpatkada hangi krema kullanılır?

    Karpatka yapımında pastacı kreması kullanılır. Pastacı kreması için gerekli malzemeler: 2 su bardağı süt; 2 su bardağı krema (400 ml); 2 adet yumurta sarısı; 1,5 su bardağı toz şeker; 1 su bardağından iki parmak eksik un; 1/4 su bardağı mısır nişastası; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 paket vanilya; 2 su bardağı taze peynir (375 gr); 3 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması. Kremanın hazırlanışı: 1. Süt ve kremayı bir tencereye alıp ısıtın. 2. Karıştırma kabında toz şeker ve yumurta sarılarını çırpın. 3. Hafif kum kıvamı alınca un ve nişastayı ekleyip karıştırmaya devam edin. 4. Ilık sütlü krema karışımını, yumurtalı karışıma sürekli çırparak ekleyin ve harmanlayın. 5. Karışımı süzgeçten geçirerek tencereye alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesini sağlayın. 6. Vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın, streç filmle üzerini örtüp soğumaya bırakın. 7. Krema soğuyunca taze peyniri ekleyip iyice karıştırın.
    A golden, flaky pastry layered with thick vanilla cream, dusted lightly with powdered sugar, resting on a rustic wooden table in a cozy Turkish kitchen.

    Karpatkanın içine ne konur?

    Karpatkanın içine krema konur. Kremanın malzemeleri: 2,5 su bardağı süt; 1 su bardağı toz şeker; 2 yemek kaşığı nişasta; 1 yemek kaşığı un; 3 adet yumurta sarısı; 125 gram tereyağı; 2 paket vanilin. Üzeri için: 2 yemek kaşığı pudra şekeri. Kreması hazırlandıktan sonra, oda sıcaklığındaki yumuşak tereyağı çırpılır ve krema azar azar eklenerek homojen ve pürüzsüz bir hale getirilir. Ayrıca, karpatka yapılırken ahududu gibi meyveler de kullanılabilir.

    Karpatka hamuru neden sert olur?

    Karpatka hamurunun sert olmasının birkaç nedeni olabilir: Hamurun fazla karıştırılması. Yumurtaların oda sıcaklığında olmaması. Hamurun tamamen soğumadan krema eklenmesi. Bu püf noktalarına dikkat ederek daha yumuşak bir karpatka hamuru elde edebilirsiniz.
    A warm Turkish kitchen with a golden, crispy karpatka pastry resting on a wooden table, steam rising from its flaky layers, surrounded by scattered flour, a rolling pin, and a bowl of beaten eggs.

    Karpatkanın çıtır olması için ne yapmalı?

    Karpatkanın çıtır olması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır: Hamurun kıvamı: Hamur parlak ve akışkan ama kaşıkla alındığında akmayan bir kıvamda olmalıdır. Fırınlama: Hamur pişerken fırının kapağı açılmamalıdır, aksi takdirde hamur çöker. Pişirme süresi: Hamur, altın rengini alana kadar pişirilmelidir. Dinlendirme: Tatlı, krema ve hamur tamamen soğuduktan sonra birleştirilmeli ve buzdolabında dinlendirilmelidir. Bu püf noktalarına dikkat edilerek yapılan Karpatka, çıtır bir dokuya sahip olacaktır.