Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karpatka hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı su 12;
- 1 su bardağı un 12;
- 125 gram tereyağı 12;
- 1 çay kaşığı kabartma tozu 12;
- 5 adet yumurta 12;
- 1/4 çay kaşığı tuz 2.
Yapılışı:
- Ufak bir tencerede su, tereyağı ve tuzu orta ateşte kaynatın 2.
- Karışıma unu ekleyerek fazla su ve topaklar gidene kadar hamuru pişirin 2. Bu işlem 3-5 dakika sürebilir 2.
- Hamuru soğuması için başka bir kaba alın 2.
- Ilınan hamura kabartma tozunu ve tek tek yumurtaları karıştırarak yedirin 2.
- Tüm hamur homojen hale gelsin 2.
- Hamurun yarısını yağlı kağıt serilmiş kelepçeli bir kalıba yayın ve fazla düzleştirmeyin 2. 190-200 derecelik fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin 2.
- Pişen hamuru kalıptan çıkarın ve oda ısısında soğutun 2.
Aynı işlemi kalan hamur için de tekrarlayın 2.
Karpatka hamurunun hazırlanışıyla ilgili detaylı tarif ve püf noktaları için şu siteler ziyaret edilebilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: