Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karpatka hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 su bardağı su 12
- 125 gram tereyağı 1
- 1 su bardağı un 12
- Yarım çay kaşığı tuz 1
- 4 adet yumurta 12
- 1 çay kaşığı kabartma tozu 1
Yapılışı:
- Tereyağı, su ve tuzu bir tencereye koyup karıştırarak eritin ve kaynatın 23.
- Unu azar azar ekleyip karıştırarak hamuru pişirin 23.
- Hamuru biraz soğuttuktan sonra yumurtaları teker teker ekleyip iyice karıştırın 3.
- Kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edin 2.
- Hamurun yarısını kelepçeli kalıba yağlı kağıt sererek yayın ve önceden 170 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin 1. İkinci hamuru da aynı şekilde pişirin 1.
- Soğuyan tabanların ilk katını kalıba tekrar alıp kremanın tamamını dökün, üzerine meyveleri ve çikolata parçalarını ekleyin 1.
- İkinci parçayı da üzerine kapatıp dolapta en az iki saat bekletin 1.
- Pudra şekeri ve bütün çilek dilimleri ile süsleyerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: