Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karnabaharın ızgara yapma süresi, dilimlerin kalınlığına bağlı olarak değişir:
- 1,0-1,5 cm kalınlıkta dilimlenmiş karnabaharlar için toplam pişirme süresi 10 dakikadır 3.
- 2,0-2,5 cm kalınlıkta dilimlenmiş karnabaharlar için toplam pişirme süresi 20 dakikadır 3.
Izgara yapmadan önce, karnabaharın dış yaprakları çıkarılmalı ve kök kısmı kesilmelidir 3. Dilimlerin her iki yüzeyi de zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, karabiber ve tuz karışımıyla yağlanmalıdır 23. Pişirme sırasında ocak ısısı önce yüksek ateşe ayarlanıp 5 dakika ısıtılmalı, ardından orta ateşe alınmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: