Karnabaharın en güzel böreği için aşağıdaki tarif değerlendirilebilir: Malzemeler: 1 orta boy karnabahar; 3 yumurta; 1 parça maydanoz; 1 havuç; 3 tepeleme yemek kaşığı un; 5 yemek kaşığı süt; yarım çay bardağı sıvı yağ; tuz ve karabiber. Sosu için: sarımsaklı yoğurt veya tuzla çırpılmış yoğurt; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı salça. Yapılışı: 1. Karnabaharları elinizle ufak parçalara ayırın ve çatalla ezilecek kıvama gelene dek haşlayın. 2. Haşlandıktan sonra karnabaharları bir kaba alıp, içine yumurta, yağ, un, rendelenmiş havuç, ince ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin. 3. Cıvık bir kıvamda olan harcı yağlı kağıt serili fırın tepsisine kaşık yardımıyla yayın ve 200°de kızarana dek pişirin. 4. Sosu için, bir tavada tereyağını kızdırın, salça ilave edin ve piştikten sonra yoğurdun üzerine dökün. 5. Böreği ılıkken veya soğukken yoğurt sosu ve sıcak salçalı sosla servis edin. Alternatif olarak, tavada karnabahar böreği de yapılabilir. Ayrıca, yufkasız karnabahar böreği de denenebilir. Tarifler, kişisel tercihlere göre değiştirilebilir.