Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karamelli trileçe yapmak için gerekli malzemeler:
- Keki için: 5 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve vanilya 24.
- Sütlü sosu için: 3,5 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı toz şeker, 200 gram sıvı krema 24.
- Karamel sosu için: 1 çay bardağı şeker, 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin, 200 gram sıvı krema 5.
- Üzeri için: 1 paket krem şanti 4.
Yapılışı:
- İlk olarak karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri koyup boza kıvamına gelinceye kadar çırpın 2.
- Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın 2.
- Yağlı kağıt serili fırın kabına döktüğünüz karışımı 170 derecelik fırında 10 dakika, ısıyı 150 dereceye düşürüp 30 dakika pişirin 2.
- Trileçenin sütlü sosu için bir kaba aldığınız süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpın ve buzdolabına beklemeye alın 2.
- Karamelli sos için tavanıza koyduğunuz şekeri orta ateşte karıştırarak eritin 2. Açık bir renk alan karamele 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip yağı eritin 2. Sıvı kremayı da eklediğiniz sosu kıvam alıncaya değinceye kadar karıştırarak kısık ateşte pişirin 2.
- Fırından çıkartıp ılımaya bıraktığınız keki ters çevirin 2. Yağlı kağıdı çıkartıp çatalla delikler açın 2. Soğuk şerbeti kekin üzerine dökün 2.
- Köpürtülmüş krem şantinin bir kısmını süslemek için ayırıp kalanını kekin üzerine yayın 2. Ilımış olan karamel sosunu da krem şantinin üzerine dökün 2.
- Ayırdığınız krem şantiyi bir kürdan yardımıyla süslemek amaçlı kullanın 2. 5-6 saat dinlendirdiğiniz trileçeyi dilimleyerek servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: