Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trileçenin püf noktaları şunlardır:
- Yumurta Akı ve Sarısının Ayrı Çırpılması: Yumurta akı ve sarısı ayrı kaplarda çırpılmalı, yumurta akı köpük haline gelene kadar tuz ile çırpılmalıdır 13.
- Hamurun Sönmemesi: Un ve kabartma tozu eklendikten sonra karışım spatula ile söndürmeden karıştırılmalıdır 13.
- Pişirme Süresi: Kek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilmeli, 45-50 dakikadan fazla tutulmamalıdır 3.
- Şerbet ve Karamel: Şerbet için süt ve şeker orta ateşte eritilmeli, karamel sosu ise toz şeker eriyip sütlü kahverengini alana kadar pişirilmelidir 12.
- Dinlendirme: Trileçe, şerbeti çektikten sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: