• Buradasın

    Tralice içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Trileçe tatlısı üç ana unsurdan oluşur: kek, şerbet ve karamel sos 2.
    Malzemeler:
    1. Kek için: 5 yumurta, 3/4 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya 24.
    2. Şerbet için: 4 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı toz şeker, 1 kutu (200 ml) krema 3.
    3. Karamel sos için: 3 çorba kaşığı toz şeker, 1 çorba kaşığı tereyağı, 200 ml krema 4.
    Hazırlanışı:
    1. Yumurtaların beyaz ve sarılarını ayırın, beyazları çırpıp toz şekeri ekleyin 2.
    2. Sarıları ekleyip karışana kadar çırpın, kalan malzemeleri ekleyip karıştırın 2.
    3. Fırın kabını yağlayıp harcı içine dökün, 180 derecede pişirin 2.
    4. Şerbet malzemelerini sırasıyla tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın 2.
    5. Keki ters çevirip kağıdı sıyırın, üzerine çatalla delikler açın ve sıcak sütlü karışımı gezdirin 2.
    6. Dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Trileçe ve tralice arasındaki fark nedir?

    Trileçe ve tralice arasındaki temel fark, bu tatlıların farklı tariflere sahip olmasıdır. Trileçe, genellikle Türk mutfağında bilinen bir tatlıdır ve üç farklı süt (inek sütü, koyun sütü, keçi sütü) ile hazırlanan bir kekten oluşur. Tralice ise Makedonya mutfağına ait bir tatlı tarifidir ve trileçeye benzer, ancak çikolata sosu veya krem şanti ile süslenir.