Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orjinal trileçe tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
Şerbeti için:
Üzeri için:
Yapılışı:
- Şeker ve yumurta sarılarını çırparak kek yapımına başlayın 4.
- Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını köpürene kadar çırpın 4.
- Şekerli yumurtalı karışıma vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin 4.
- Ardından yumurta beyazını da ekleyip spatula ile karıştırın 4.
- Yağlanıp un serpilmiş kek kalıbına karışımı döküp 160 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirin 4.
- Şerbeti için süt, krema ve şekeri ocakta kaynatıp ılımasını bekleyin 4.
- Karamel sosu için toz şekeri tencereye döküp karıştırarak erimesini sağlayın 4. Üzerine tereyağını ekleyin 4. Fokurdamaya başlayan tereyağlı şekerin üzerine kremayı ekleyip karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın 4.
- Soğumuş malzemeleri bir araya getirin: trileçe kekinin üzerine ılık sütlü şerbeti ekleyin ve sütü iyice çektikten sonra buzdolabında soğumaya bırakın 4.
- Bu sırada 1 su bardağı süt ile bir paket kremşantiyi çırpın 4.
- Soğuyan trileçenin üzerine ince bir katman kremşanti sürdükten sonra hazırladığınız karamel sosunu dökün 4.
- Dilimleyerek servis edin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: