Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orijinal trileçe yapmak için gerekli malzemeler:
- Kek için:
- Süt şerbeti için:
- Karamel sos için:
Yapılışı:
- Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırıp, ayrı kaplarda çırpın 3.
- Yumurta beyazlarına tuz ekleyip kar gibi olana kadar çırpın 3.
- Yumurta sarılarına şeker ekleyip 5 dakika çırpın, ardından ılık su ekleyin ve 1 dakika daha çırpın 3.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın 3.
- Yumurta beyazını yavaşça karıştırarak ekleyin 3.
- Yağlı kağıt serili büyük kare borcamda 160 derece fırında 40 dakika pişirin 3.
- Süt, krema ve şekeri karıştırıp soğutun 3.
- Kek piştikten sonra ters çevirip delikler açın ve soğuk şerbeti dökün 3.
- Karamel sos için şeker, tereyağı ve suyu karıştırıp soğutun, ardından nişasta ekleyin ve kaynatın 3.
- Soğuyan karamel sosu kekin üzerine dökün 3.
- En az 5-6 saat dinlendirip dilimleyerek servis edin 3.
Trileçe yapımında manda, keçi ve inek sütünü karıştırarak daha lezzetli bir tat elde edilebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: