Buradasın
Karamelli dondurma topu nasıl sertleştirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karamelli dondurma topunun sertleşmesi için dondurma karışımının buzlukta bekletilmesi gerekmektedir 1.
Hazırlanışı:
- Salep ve nişastayı bir bardak sütle karıştırıp bekletin 1.
- Şekeri bir tencereye koyup orta ateşte hiç karıştırmadan eritin, altın rengini aldığında ocağı kapatın 1.
- Hazırladığınız karamele, sütü azar azar yavaşça ekleyin 1.
- Salep ve nişastayla karıştırdığınız sütü de tencereye ekledikten sonra ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin 1.
- Ocaktan aldıktan sonra karışımı soğuyana kadar karıştırmaya devam edin 1.
- Soğuyan karışımı metal bir kaba alıp buzluğa yerleştirin, 30-45 dakika aralıklarla birkaç kere çıkarıp karıştırın 1.
- Tamamen sertleştiğinde dondurma hazır olacaktır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: