• Buradasın

    Dondurmanın top top olması için ne yapmalı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dondurmanın top top olması için dondurma kaşığı kullanılması gerekmektedir 1.
    Yapılışı şu şekildedir:
    1. Dondurma kaşığı suya batırılır 1.
    2. Dondurma, kaşığın iç kavisine uygun olarak kıvrılacak şekilde dondurma yüzeyinden bir miktar derine daldırılarak yatay yönde hareket ettirilir 1.
    3. Dondurma, kaşık içerisine tabaka halinde dolarken top şeklini alır 1.
    Ayrıca, çikolata kaplı dondurma topları yapmak için de bir tarif mevcuttur 2:
    1. Geniş bir kapta Carte d'Or Classic Kaymak ile Hindistan cevizi tozu karıştırılır 2.
    2. Karışım alüminyum folyo içinde küçük toplar haline getirilir ve içine çöp şiş çubukları batırılır 2.
    3. Toplar, folyo ve çubuklarla beraber soğuğa dayanıklı bir kaba alınarak derin dondurucuya atılır 2.
    4. Herhangi bir tablet çikolata benmari usulü ocakta eritilir ve biraz soğuyana dek beklenir 2.
    5. Dondurma topları dondurucudan çıkarılır, çubuktan tutularak folyosu çıkarılır ve çikolataya batırılır 2.
    6. Çikolatalı dondurma topları, pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye dizilir ve yeniden dondurucuya atılır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Karamelli dondurma topu nasıl sertleştirilir?

    Karamelli dondurma topunun sertleşmesi için dondurma karışımının buzlukta bekletilmesi gerekmektedir. Hazırlanışı: 1. Salep ve nişastayı bir bardak sütle karıştırıp bekletin. 2. Şekeri bir tencereye koyup orta ateşte hiç karıştırmadan eritin, altın rengini aldığında ocağı kapatın. 3. Hazırladığınız karamele, sütü azar azar yavaşça ekleyin. 4. Salep ve nişastayla karıştırdığınız sütü de tencereye ekledikten sonra ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin. 5. Ocaktan aldıktan sonra karışımı soğuyana kadar karıştırmaya devam edin. 6. Soğuyan karışımı metal bir kaba alıp buzluğa yerleştirin, 30-45 dakika aralıklarla birkaç kere çıkarıp karıştırın. 7. Tamamen sertleştiğinde dondurma hazır olacaktır.

    Dondurma topları neden yapılır?

    Dondurma topları, genellikle yumuşak ve kremsi bir doku elde etmek için hava eklenerek yapılır. Yapılışında kullanılan bazı malzemeler: - Dondurma: Genellikle vanilyalı veya kakaolu. - Un, mısır gevreği, ceviz gibi malzemeler: Kaplamada kullanılır. - Şeker, galeta unu, hindistancevizi: Karışımın içinde yer alır. - Yumurta beyazı: Topların kaplanmasında yardımcı olur.

    Dondurmayı top top yapmak için hangi kaşık kullanılır?

    Dondurmayı top top yapmak için dondurma kaşığı kullanılır.