Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karamelizasyon işleminde dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Yanmamaya özen gösterilmelidir 1. Şekerin yanması, tadın acılaşmasına ve farklılaşmasına neden olur 1.
- Önce sadece şeker eritilmeli, ardından tereyağı veya krema eklenmelidir 1. Bu şekilde yapılırsa tereyağı yanmaz 1.
- Karamelizasyon için derin bir kap kullanılmalıdır 1. Şekerin sıçraması durumunda derin yanıklar oluşabilir 1.
- Karıştırma yapılmamalıdır 14. Karıştırma, şekerin kristalleşmesine ve topaklanmasına yol açabilir 4.
- Tencere ara sıra sallanmalıdır 4. Bu, şekerin eşit şekilde erimesini sağlar 4.
- Limon suyu kullanılabilir 4. Limon suyu, karamel sosunun daha parlak bir görünüm kazanmasını sağlar 4.
- Tereyağı ve krema soğuk eklenmelidir 4. Bu, karamel sosun daha pürüzsüz ve kremalı bir kıvam almasını sağlar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: