Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karamelize etmenin püf noktaları şunlardır:
- Şekerin yanmaması: Şekerin yanmasını önlemek için düşük ve yavaş ateşte pişirmek gereklidir 5.
- Karıştırma: Şekeri eritirken karıştırmamak, homojen bir karışım elde etmeye yardımcı olur 15.
- Derin kap kullanımı: Sıçrama durumunda derin yanıklar yapmamak için derin bir kap tercih edilmelidir 1.
- Tereyağı ilavesi: Şekeri eritip köpürdükten sonra tereyağı veya krema eklemek, yanmayı önler ve karamelize işlemi için daha uygundur 13.
- Moleküllerin reaksiyonu: Şekerin karamelize olması, şeker moleküllerinin dehidrasyon ve oksidoredüksiyon reaksiyonları ile kimyasal bir değişikliğe uğraması sonucu gerçekleşir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: