Karamelize soğan yapmak için gerekli malzemeler: 4 adet kuru soğan; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 yemek kaşığı balzamik sirke; 1 diş sarımsak; 1 küp şeker; Tuz, karabiber. Yapılışı: 1. Soğanları soyup julyen doğrayın. 2. Bir tavaya zeytinyağını koyun, soğan, tuz ve şekeri ekleyip soğanlar ölene kadar soteleyin. 3. Rendelediğiniz sarımsakları, bir tutam karabiberi ve sirkeyi ekleyip karıştırın. 4. 20-25 dakika kapağı kapalı şekilde pişirin. Alternatif bir karamelize soğan tarifi: 2 adet kuru soğan; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı esmer toz şeker; 2 yemek kaşığı su; 1/2 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Soğanları piyazlık şekilde doğrayın. 2. Bir tavanın içerisine zeytinyağını ve soğanları ekleyip orta ateşte kavurun. 3. Soğanlar hafifçe yumuşayınca esmer toz şeker ve tuzu ekleyin. 4. Kısık ateşte karamelize olana kadar karıştırarak pişirin. 5. Su ekleyin ve soğanlar tamamen karamelize olup koyu renk alana kadar kavurmaya devam edin. Karamelize soğanı hamburger, pizza veya diğer yemeklerinizde kullanabilirsiniz.