Karamelize şerbetli etimek tatlısı yapmak için gerekli malzemeler: 1 paket tuzsuz etimek; şerbeti için: 1,5 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su; kreması için: 1 litre süt, 2 dolu dolu yemek kaşığı nişasta, 4 dolu dolu yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı şeker, 1 paket vanilya; üzeri için: 2 su bardağı süt, 2 poşet krem şanti. Yapılışı: 1. Şekeri tencereye alın ve erimeye bırakın. 2. Etimekleri borcama dizin. 3. Hazırladığınız sıcak şerbeti etimeklerin üzerine gezdirin. 4. Şerbet çekene kadar kremasını hazırlayın. 5. Tencereye süt, un, nişasta ve şekeri alıp karıştırın. 6. Kaynamaya başlayıp göz göz olduğunda 1 paket vanilya ilave edin ve 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. 7. Dizdiğiniz etimeklerin üzerine her yerine eşit miktarda döküp yayın. 8. İlk sıcaklığı çıkıp ılıdıktan sonra dolaba kaldırın. 9. Bu sırada krem şantiyi hazırlayın. 10. Tamamen soğumuş olan muhallebinin üzerine krem şantiyi döküp üzerini düzleyin. 11. 4-5 saat dolapta beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Tarifin orijinal haliyle şeker miktarını az bulanlar, şerbet ve muhallebi arasındaki dengeyi kendi damak tadına göre ayarlayabilirler. Karamelize şerbetli etimek tatlısı tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir: nefisyemektarifleri.com; pinterest.com; ye-mek.net.