Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şerbet yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Su ve şeker oranı: Genellikle 1 su bardağı suya 1 su bardağı şeker kullanılır 12. Ancak tatlı çeşidine göre bu oranlar değişebilir 2.
- Kaynatma süresi: Şerbet, şeker eriyene kadar karıştırılıp kaynamaya bırakılır, ardından kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kaynatılır 13.
- Limon suyu: Şerbetin şekerlenmesini önlemek ve aroma katmak için eklenir 25.
- Kıvam kontrolü: Şerbetin kıvamını anlamak için bir kaşık yardımıyla akışkanlığı kontrol edilebilir 2. Damlası kaşıktan yavaşça akıyorsa kıvamı iyidir 2.
- Tatlı ve şerbetin ısısı: Tatlının ve şerbetin sıcaklıkları, şerbetleme sırasında önemlidir 13. Örneğin, revani gibi tatlılarda kek soğuk, şerbet sıcak olmalıdır 1.
- Döküm şekli: Şerbet, kepçe yardımıyla yavaş yavaş ve dağıtarak dökülmelidir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: