Buradasın
Kapari tomurcukları nasıl değerlendirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kapari tomurcukları çeşitli şekillerde değerlendirilebilir:
- Turşu ve Reçel Yapımı: Kapari tomurcukları en çok turşu ve reçel yapımında kullanılır 23. Turşu olarak saklanmış kapari tomurcukları salatalarda, garnitürlerde ve pizza üstünde kullanılabilir 2.
- Yemeklerde Kullanım: Kapari, baharat olarak yemeklerde, özellikle balık, tavuk, kırmızı et ve hindi yemeklerinin yanında servis edilir 35.
- Kozmetik ve İlaç Sanayii: Kapari, kozmetik ve ilaç sanayinde de kullanılır 1.
- İdari Kullanım: Kapari tomurcuklarının idrar söktürücü ve kabızlık giderici özellikleri vardır 1.
Kapari tomurcuklarının toplanması, mayıs ayı ortasından itibaren başlar ve 10 mm’nin altındaki tomurcuklar tercih edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: