Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kapari hasadı sonrası yapılan işlemler şunlardır:
- Tomurcukların Sınıflandırılması: Toplanan kapari tomurcukları, çaplarına göre 6 sınıfa ayrılır 23.
- Salamura İşlemi: Tomurcuklar, %20'lik tuzlu suda veya bir kat tuz - bir kat tomurcuk şeklinde katlanarak muhafaza edilir 13. Bu işlem, acılık veren maddelerin uzaklaştırılmasını ve tomurcukların bozulup çürümesinin engellenmesini sağlar 2.
- İşleme ve Paketleme: Salamura yapılmış tomurcuklar, işleme merkezlerine gönderilir ve burada çeşitli şekillerde hazırlanarak paketlenir 3.
- Pazarlama: Kapari ürünleri, konserve olarak piyasaya sürülür 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: