Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kapari hasadı sonrası yapılması gerekenler:
- Salamura işlemi: Hasat edilen tomurcuklar, 1-3 mm ile 8-10 mm arasında olacak şekilde bez torbalarda %20'lik tuzlu suda salamuraya bırakılır 123.
- Depolama: Salamura yapılmış tomurcuklar, işleme merkezlerine gönderilir 23.
- İşleme: İşleme merkezinde kapari tomurcukları geçici konserve yapılır veya pazara hazır konserveler halinde piyasaya sunulur 23.
- Temizlik: Toplama esnasında çiçek sapı ve yaprak gibi diğer bitki kısımları tomurcuklarla karıştırılmamalı, toplanan tomurcuklar temizlenip kalburlanarak sınıflandırılmalıdır 3.
- Bekletme: Toplanan tomurcuklar bekletilecekse, buzdolabında ve pamuklu torba içinde en fazla bir gün saklanmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: