Buradasın
Kalan peynir altı suyundan krem peynir nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalan peynir altı suyundan krem peynir yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 2 litre çiğ süt 2;
- 1 tatlı kaşığı (silme) tuz 2;
- 1 adet limonun suyu 2;
- 2 yemek kaşığı sirke 2;
- 3 yemek kaşığı tereyağı 2;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 1 çay kaşığı tuz 2;
- 1 adet közlenmiş biber (isteğe bağlı) 2;
- Yarım adet avokado (isteğe bağlı) 2.
Yapılışı:
- Çiğ sütü bir tencereye alıp ocak üzerine koyun 2.
- İçine bir tatlı kaşığı tuz ve limon suyunu ilave edin 2.
- Kaynama noktasına gelince sirkeyi ilave edin 2.
- Birden kesilen süt toparlanmaya başlayacaktır 2.
- İyice kaynayıp toparlanınca ocaktan alın 2.
- Bir kevgir yardımı ile peynir toplarını bir rondoya alın 2.
- Tuz, tereyağı ve zeytinyağı ilave edip çalıştırmaya başlayın 2.
- 3-4 dakika rondo veya bıçaklı herhangi bir karıştırıcıyla peyniri krema gibi olana dek çekin 2.
- Bir kavanoza alıp soğutun ve dilediğiniz gibi tüketin 2.
Peynir altı suyunu atmamanız ve farklı tariflerde kullanmanız önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: