• Buradasın

    Kakaolunun içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kakaolu kekin içine konabilecek bazı malzemeler:
    • Fındık, ceviz veya tarçın 15.
    • Badem 5.
    • Olgun muz (1 yumurta yerine yarım muz kullanılabilir) 3.
    • Elma püresi (3 yemek kaşığı, 1 yumurta yerine) 3.
    • Bitkisel sütler (badem, yulaf, hindistan cevizi sütü) 3.
    • Yoğurt (süt yerine veya ek olarak) 123.
    • Maden suyu (1 su bardağı) 3.
    • Tereyağı (eritilmiş, ¾ su bardağı) 3.
    • Zeytinyağı (hafif aromalı) 3.
    • Yulaf unu veya badem unu 3.
    Kakaolu keki süslemek için ise çikolata sosu, pudra şekeri, taze meyveler veya krem şanti kullanılabilir 125.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel kakaolu kek nasıl yapılır?

    En güzel kakaolu kek için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 3 yumurta; 1,5 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı sıvı yağ; 1 küçük paket kakao; 1 su bardağı yoğurt; 2 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; 2,5 su bardağı un. Yapılışı: 1. Toz şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpın. 2. Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. 3. Kabartma tozu, vanilya, kakao ve elenmiş unu ekleyip boza kıvamı olana dek çırpın. 4. Harcı yağlanmış kek kalıbına dökün. 5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. 6. Fırından aldıktan sonra soğuyana kadar kalıpta bekletin. 7. Soğuduktan sonra kalıptan ters çevirip çıkarın. Püf noktaları: Malzemelerin hepsi oda sıcaklığında olmalıdır. Kek kalıbı iyice yağlanmalıdır. Yumurta ve şeker iyi çırpılmalıdır. Un ve diğer toz malzemeler elenerek eklenmelidir. Fırın önceden ısıtılmalıdır. Fırının kapağı ilk 20 dakika açılmamalıdır. Kek, fırından çıkarıldıktan sonra soğuması beklenmelidir.

    3 malzemeli kakaolu kek olur mu?

    Evet, 3 malzemeli kakaolu kek yapılabilir. Örneğin, 3 malzemeli kakaolu kek tarifi için gerekli malzemeler: 3 paket kakaolu bisküvi (375 gram); 4 çay bardağı süt; 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu. Yapılışı: 1. Bisküvileri robotta veya ezerek toz haline getirin ve bir karıştırma kabına alın. 2. Kabartma tozunu ekleyip karıştırın. 3. Son olarak sütü kontrollü bir şekilde ekleyip spatula veya kaşıkla karıştırın. 4. Karışım yumuşak ve akışkan olana kadar karıştırma işlemine devam edin. 5. Karışımı, hafifçe yağlanmış ufak bir kalıba dökün. 6. Derin bir tencerenin içine bir kase veya derin bir tabak yerleştirin, tencerenin tabanına kalıba değmeyecek kadar sıcak su ekleyip kalıbı kasenin üzerine yerleştirin. 7. Tencerenin üzerine bir bez örtün ve kapağını kapatın. 8. Kısık ateşte 25-30 dakika kek pişene kadar pişirin. 9. Pişen keki tencereden çıkarıp 10-15 dakika dinlendirip kalıptan çıkarın. 10. Kahvaltılık sürülebilir çikolatayı benmaride eritip kekin üzerine döküp servis yapın. Ayrıca, 3 malzemeli kek tariflerine TikTok gibi platformlardan da ulaşılabilir.

    Kakao yerine ne kullanabilirim?

    Kakao yerine kullanılabilecek bazı alternatifler: Keçiboynuzu tozu. Bitter çikolata. Kahve tozu. Baharat karışımları (tarçın, muskat vb.). Vanilya. Sıcak çikolata tozu. Öğütülmüş kuruyemişler (fındık, fıstık, badem).

    Kakaolu keke ne kadar kakao konur?

    Kakaolu kek yaparken 2-3 yemek kaşığı kakao kullanılır. Bu miktar, kekin yoğun kakaolu bir lezzete sahip olmasını sağlar. 25 gr'lık paketler, 3 yemek kaşığına denk gelmektedir.

    Kakaolu süt nasıl yapılır?

    Kakaolu süt yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı süt; 1 yemek kaşığı kakao; 1 tatlı kaşığı toz şeker. Yapılışı: 1. Bir cezveye kakao ve şekeri alın. 2. Üzerine sütü ekleyin ve güzelce karıştırın. 3. Sütü karıştırarak pişirin. 4. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte iki dakika kaynatın. 5. Kakaolu süt hazır, bardağa doldurup servis edebilirsiniz. Püf noktaları: Şeker kullanmak istemiyorsanız tatlandırıcı olarak bal veya pekmez ekleyebilirsiniz. Daha aromatik bir lezzet için bir tutam tarçın veya bir damla vanilya ekleyebilirsiniz. Soğuk kakaolu süt elde etmek için bardağa birkaç buz küpü koyabilirsiniz.

    Kakaolu puding ile ne yapılır?

    Kakaolu puding ile çeşitli servis önerileri ve çeşitlendirmeler yapılabilir: 1. Süsleme: Pudingin üzerini çikolata rendesi, fındık parçaları veya hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz. 2. Ek malzemeler: Hazırladığınız pudingleri çilek, kivi ve muz dilimleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz. 3. Farklı tarifler: Kakaolu pudingi, çikolata sosu veya meyve püresi ekleyerek de deneyebilirsiniz. Bu şekilde, kakaolu puding hem görsel hem de tat açısından daha çeşitli bir tatlı haline gelebilir.

    Kakaolu pişmeyen tatlı nasıl yapılır?

    Kakaolu pişmeyen tatlı tarifi için gerekli malzemeler: 1 paket petibör bisküvi; 2 su bardağı süt; 3 yemek kaşığı kakao; 1 su bardağı toz şeker; 100 gram tereyağı (isteğe bağlı margarin); 1 çay bardağı ceviz içi veya fındık (isteğe bağlı); 1 paket vanilin. Yapılışı: 1. Bisküvileri geniş bir kaseye alın ve iri parçalar halinde kırın. 2. Bir tencereye tereyağı, süt, kakao ve toz şekeri ekleyin. 3. Karışım homojen hale geldiğinde ocaktan alın ve vanilini ekleyip karıştırın. 4. Hazırladığınız çikolatalı karışımı bisküvilerin üzerine dökün. 5. Ceviz içi veya fındık gibi ek malzemeler kullanıyorsanız bu aşamada ekleyebilirsiniz. 6. Kalıbınıza streç film serin ve karışımı içine dökün. 7. Hazırladığınız keki buzdolabına koyun ve en az 3 saat dinlenmeye bırakın. 8. Dolaptan çıkardığınız keki dilimleyerek servis tabaklarına alın.