Buradasın
Kakaolu pişmeyen tatlı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kakaolu pişmeyen tatlı tarifi için gerekli malzemeler:
- 1 paket petibör bisküvi 13;
- 2 su bardağı süt 13;
- 3 yemek kaşığı kakao 13;
- 1 su bardağı toz şeker 13;
- 100 gram tereyağı (isteğe bağlı margarin) 13;
- 1 çay bardağı ceviz içi veya fındık (isteğe bağlı) 13;
- 1 paket vanilin 13.
Yapılışı:
- Bisküvileri geniş bir kaseye alın ve iri parçalar halinde kırın 13.
- Bir tencereye tereyağı, süt, kakao ve toz şekeri ekleyin 13. Orta ateşte sürekli karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın 13.
- Karışım homojen hale geldiğinde ocaktan alın ve vanilini ekleyip karıştırın 13.
- Hazırladığınız çikolatalı karışımı bisküvilerin üzerine dökün 13. Tahta bir kaşıkla yavaşça karıştırarak bisküvilerin kırılmadan sosla kaplanmasını sağlayın 13.
- Ceviz içi veya fındık gibi ek malzemeler kullanıyorsanız bu aşamada ekleyebilirsiniz 13.
- Kalıbınıza streç film serin ve karışımı içine dökün 13. Spatula yardımıyla düzleştirin 13.
- Hazırladığınız keki buzdolabına koyun ve en az 3 saat dinlenmeye bırakın 13.
- Dolaptan çıkardığınız keki dilimleyerek servis tabaklarına alın 13. Üzerine hindistan cevizi, kakao ya da eritilmiş çikolata gezdirerek sunumu zenginleştirebilirsiniz 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: