Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kakaolu bisküvi arası lokum yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 litre süt 13;
- 2 yemek kaşığı un 3;
- 2 yemek kaşığı nişasta 3;
- 3 yemek kaşığı kakao 3;
- 1 çay bardağı toz şeker 3;
- 1 paket vanilya 3;
- 1 poşet krem şanti 3;
- 1 çay bardağı süt 3;
- 40 adet kakaolu petit beurre bisküvi 5;
- 1,5 çay bardağı Hindistan cevizi rendesi 5.
Yapılışı:
- Toz şeker, irmik ve unu tencereye alıp karıştırın 5.
- Sütü ilave edin ve orta ateşte el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin 5.
- Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirin 5.
- Ocaktan alıp tereyağı ve şekerli vanilini ilave edin, karıştırın 5.
- 5 dakika bekletip krem şantiyi ekleyin ve 1-2 dakika karıştırın 5.
- Arada karıştırarak 15-20 dakika soğutun 5.
- Soğuyan tatlıdan bir yemek kaşığı alıp bir bisküvinin ortasına koyun 5.
- Tatlı kaşığı yardımıyla kenarlara doğru yayın 5.
- Üzerine ikinci bir bisküvi kapatın ve kenarlarını Hindistan cevizine bulayın 5.
- Tüm bisküviler için aynı işlemi yaptıktan sonra buzdolabında soğutup servis yapın 5.
Ayrıca, bisküvili lokum yapmak için şu malzemeler kullanılabilir:
- 1 lt süt 1;
- 5 yemek kaşığı şeker 1;
- 2 çay bardağı un 1;
- 75 g margarin 1;
- 1 paket şekerli vanilin 1;
- 1 paket petibör sade/kakaolu bisküvi 1;
- 1 paket krem şanti + 1 su bardağı süt 1.
Yapılışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: