Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kakao yapımı şu adımları içerir:
- Hasat ve İşleme: Kakao meyveleri ağaçtan hasat edilir ve çekirdekler çıkarılır 23.
- Fermantasyon: Çekirdekler, aromayı geliştirmek ve çimlenmeyi önlemek için fermente edilir 3. Bu süreç 5-7 gün sürer 3.
- Kurutma: Fermantasyonun ardından çekirdekler güneşte veya yapay yöntemlerle kurutulur 23.
- Temizleme: Yabancı maddelerden arındırılır 3.
- Kavurma: Nem oranı düşürülür ve kakao aroması belirginleşir 3.
- Kırma ve Öğütme: Kakao çekirdekleri kırılır ve öğütülerek kakao likörü elde edilir 23.
- Presleme: Kakao yağı ve kakao keki ayrılır 3.
- Toz Üretimi: Kakao keki toz haline getirilir 3.
Çikolata üretimi ise kakao likörünün işlenmesi, tatlandırılması ve kalıplara dökülerek soğutulması veya tatlandırılması aşamalarını içerir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: