Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kakao aroması elde etmek için izlenen adımlar:
- Hasat 5. Kakao meyveleri toplanır ve içindeki çekirdekler çıkarılır 5.
- Fermantasyon 13. Çekirdekler, birkaç gün fermente edilir 3. Bu işlem, çekirdeklerin asidik özelliklerini azaltarak daha hafif ve tatlı bir aroma geliştirir 3.
- Kurutma 13. Fermentasyon tamamlandıktan sonra çekirdekler kurutulur 3. Bu adım, çekirdeklerin nem oranını düşürerek, daha kolay taşınmasını sağlar 3.
- Kavurma 13. Kurutulmuş çekirdekler, yüksek sıcaklıklarda kavrulur 3. Bu işlem, kakao çekirdeklerinin kabuklarını sertleştirir ve içerdiği yağın (kakao yağı) ayrılmasını kolaylaştırır 3.
- Öğütme 35. Kavrulmuş çekirdeklerin kabukları soyulup, iç kısmındaki kakao nibleri elde edilir 3. Bu nibler, öğütülerek sıvı hale getirilir 3. Kakao yağı bu sıvıdan ayrılır ve geriye kalan kakao keki, bir diğer adıyla kakao posası, öğütülerek kakao tozu haline gelir 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: