• Buradasın

    Fındıklı kadayıfın içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Fındıklı kadayıfın içine çekilmiş fındık konur 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Fındık ezmesi ile kadayıf nasıl yapılır?

    Fındık Ezmeli Kadayıf Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: 800 gram kadayıf 1,5 su bardağı kavrulmuş ve ince kıyılmış fındık 120 gram eritilmiş tereyağı 2,5 su bardağı fındık ezmesi (kaliteli bir marka tercih edin) 1,5 su bardağı fındık unu 2 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 1 top kesme dondurma (vanilya veya fıstık ezmeli tercih edilebilir) Hazırlanışı: 1. Kadayıfı geniş bir kapta açın ve üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin, iyice karıştırın. 2. Ayrı bir kapta fındık ezmesi, fındık unu ve ince kıyılmış fındıkları karıştırın. 3. Tereyağlı kadayıfı, hazırladığınız fındık karışımına ekleyip iyice karıştırın. 4. Yağlanmış bir fırın tepsisine karışımı yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. 5. Şerbet için süt ve şekeri tencereye alıp kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte pişirin. 6. Fırından çıkan sıcak kadayıfın üzerine sıcak şerbeti gezdirin ve iyice ıslanmasını sağlayın. 7. Ilıdıktan sonra isteğe bağlı olarak üzerine bir top dondurma ekleyerek servis edin. Bu tarif, fındık ezmesi sevenler için vazgeçilmez bir tatlı olacaktır.

    Hazır kızarmiş kadayıfın içine ne konur?

    Hazır kızarmış kadayıfın içine kaymak konur.

    Kadayıfın en güzel dolması nasıl yapılır?

    Kadayıfın en güzel dolmasını yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: 250 gr taze tel kadayıf, 2 su bardağı iri dövülmüş ceviz, 1 çay kaşığı toz şeker, 6 yumurta, kızartmak için ayçiçeği yağı, şerbeti için 3 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su ve 1/4 limonun suyu. 2. Şerbeti hazırlayın: Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın, ocaktan almaya yakın içine limon suyunu ekleyip kenara alıp soğutun. 3. Kadayıfları sarın: Kadayıftan bir miktar alıp tezgâhta elinizle düzelterek yayın. Ortasına bir yemek kaşığı ceviz koyup dolma sarar gibi sarın. 4. Yumurtaya bulayın: Çukur bir kapta yumurtaları çırpın. Kadayıf dolmalarını elinizle çevirerek yumurtaya bulayın ve bir tabağa dizin. 5. Kızartın: Derin bir tavaya ayçiçeği yağını aktarıp iyice ısıtın. Yumurtaya buladığınız kadayıfları kızgın yağda sürekli çevirerek kızartın. 6. Şerbetle ıslatın: Kızartma işlemi bitince kadayıf dolmalarını tavadan alıp şerbete atın. 1-2 dakika bekletip servis yapın.