Buradasın
Hazır yufkadan kadayıf tatlısı olur mu?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 2 adet hazır böreklik yufka 2;
- 200 gr kadayıf 2;
- 200 gr tereyağı 1;
- 1,5 su bardağı ceviz içi (iri dövülmüş) 1;
- Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, 3-4 damla limon suyu 1.
Hazırlanışı:
- Bir tavada tereyağını eritin ve soğutun 1.
- Tel kadayıfları bir karıştırma kabına alın ve tereyağını ekleyip kadayıfları didikleyin 1.
- Yufkayı tezgaha yayın, yuvarlak kenarlarını içe doğru katlayın ve kare bir yufka elde edin 1.
- Yufkanın kendi tarafınıza olan kısmına hazırladığınız kadayıfı ve cevizi enlemesine yayın 1.
- Sıkı bir şekilde sarın ve diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın 1.
- Hazırladığınız yufkaları 2 parmak kalınlığında kesin ve 30 cm çapında yuvarlak cam fırın kabına sıkı bir şekilde dizin 1.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin 1.
- Fırından çıkan sıcak tatlınıza, soğuk şerbeti dökün 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: