Evet, Antep fıstığı ile kadayıf kullanılabilir ve bu malzemelerle "Antep Fıstıklı Kadayıf" tatlısı yapılabilir. Bu tatlı için gerekli malzemeler: 500 gram tel kadayıf; 250 gram tereyağı; 400 gram Antep fıstığı (iri çekilmiş); 4 su bardağı toz şeker; 6 su bardağı su; 2 çay kaşığı limon suyu. Tatlı, şu şekilde yapılır: 1. Su ve şeker tencereye alınıp koyulaşıncaya kadar pişirilir, limon suyu eklenip ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. 2. Tereyağı eritilir. 3. Kadayıf geniş bir tepsiye alınıp el ile didiklenerek tel tel ayrılır. 4. Kadayıfın üzerine tereyağı gezdirilir ve kadayıfın yağı iyice çekmesi için el ile ovulur. 5. Kadayıf ikiye ayrılır. 6. 35 santimlik alüminyum tepsi yağlanır. 7. Kadayıfın yarısı tepsinin alt kısmına el ile bastırıp sıkıştırarak yayılır. 8. Üzerine fıstık serpiştirilir. 9. Kalan kadayıf fıstığın üzerine serpilir ve el ile iyice bastırarak yayılır. 10. 180 dereceye ayarlı fırında iyice kızarana kadar pişirilir. 11. Soğuk şerbet, sıcak tatlının üzerine dökülür. 12. Tepsinin üzeri örtüp 1 saat bekletilir. 13. Fıstık ve kaymakla süslenip servis yapılır.