Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cevizli kadayıf şerbeti yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Bir tencerede toz şeker, su ve limon suyunu kaynatın 12.
- Kaynayan şerbeti soğumaya bırakın 12.
- Tereyağını kısık ateşte eritin 1.
- Kadayıfları dört parmak kalınlığında kesin 1.
- Erittiğiniz tereyağını kadayıfların üzerine döküp iyice karıştırın 12.
- Kadayıfın yarısını yağlanmış fırın tepsisine yayın ve elinizle bastırın 23.
- Üzerine iri parçalara ayrılmış cevizi serpiştirin 1.
- Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine yayıp tekrar iyice bastırın 1.
- 190 dereceye ayarlanmış fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin 1.
- Fırından çıkardığınız kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün 23.
- 30 dakika dinlendirin 1.
- Kaymak, ceviz içi, böğürtlen ve nane ile süsleyip servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: