Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evet, Antep fıstığı ile kadayıf kullanılabilir ve bu malzemelerle "Antep Fıstıklı Kadayıf" tatlısı yapılabilir 123.
Bu tatlı için gerekli malzemeler:
- 500 gram tel kadayıf 1;
- 250 gram tereyağı 1;
- 400 gram Antep fıstığı (iri çekilmiş) 2;
- 4 su bardağı toz şeker 1;
- 6 su bardağı su 1;
- 2 çay kaşığı limon suyu 1.
Tatlı, şu şekilde yapılır:
- Su ve şeker tencereye alınıp koyulaşıncaya kadar pişirilir, limon suyu eklenip ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır 1.
- Tereyağı eritilir 1.
- Kadayıf geniş bir tepsiye alınıp el ile didiklenerek tel tel ayrılır 1.
- Kadayıfın üzerine tereyağı gezdirilir ve kadayıfın yağı iyice çekmesi için el ile ovulur 1.
- Kadayıf ikiye ayrılır 1.
- 35 santimlik alüminyum tepsi yağlanır 1.
- Kadayıfın yarısı tepsinin alt kısmına el ile bastırıp sıkıştırarak yayılır 1.
- Üzerine fıstık serpiştirilir 1.
- Kalan kadayıf fıstığın üzerine serpilir ve el ile iyice bastırarak yayılır 1.
- 180 dereceye ayarlı fırında iyice kızarana kadar pişirilir 1.
- Soğuk şerbet, sıcak tatlının üzerine dökülür 1.
- Tepsinin üzeri örtüp 1 saat bekletilir 1.
- Fıstık ve kaymakla süslenip servis yapılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: