Türk mutfağında birçok çeşit çorba bulunmaktadır. İşte bazıları:
- Mercimek Çorbası: Kırmızı mercimek, soğan, havuç ve patatesle yapılan besleyici bir çorba 12.
- Yayla Çorbası: Yoğurt, nane ve pirinç içeren ferahlatıcı bir çorba 13.
- Ezogelin Çorbası: Mercimek, pirinç ve bulgurla yapılan koyu kıvamlı bir çorba 3.
- İşkembe Çorbası: Sarımsak ve baharatlarla uzun süre kaynatılan midelerden yapılan sıra dışı bir çorba 2.
- Tarhana Çorbası: Mayalanmış ve kurutulmuş un ve yoğurttan yapılan hamurla hazırlanan çorba 2.
Bu liste, Türk çorbalarının tamamını kapsamamaktadır ve bölgesel farklılıklara göre çeşitlilik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: