Jus sos yapmak için gerekli malzemeler: et artıkları; sebzeler; aromatikler; su, beyaz şarap veya et suyu. Yapılışı: 1. Et artıkları, sebzeler ve aromatikler su, beyaz şarap veya et suyunda kaynatılır. 2. Tereyağı, nişasta veya irtibat eklenerek sos koyulaştırılır. Alternatif olarak, "au jus" (kendi suyunda) sos yapmak için: 1. Eti ve sebzeleri kavurma tavasından çıkarın. 2. Tavadaki suları bir kaseye süzün ve yağdan arındırın. 3. Kavurma tavasını düşük ateşte ocağa yerleştirin ve karamelize olmuş sosu eritmek için birkaç yemek kaşığı meyve suyu ekleyin. 4. Bütün karamelize olmuş sos çözünene kadar meyve sularını eklemeye devam edin. 5. Yeterli sıvınız yoksa, biraz tuzsuz konserve stok ekleyebilirsiniz. 6. Sosu tadın, yeterince tuzluysa pişirmeyi bırakın ve ısıdan alın. 7. Sosu daha fazla azaltmak için pişirmeye devam edebilir veya tereyağı ekleyebilirsiniz. Jus sos tarifi, kullanılan malzemelere ve istenen kıvama göre değişiklik gösterebilir.