Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beş temel sos şunlardır:
- Beşamel Sos (Béchamel) 124. Süt, tereyağı ve un karışımı ile yapılır 3. Lazanya, makarna ve peynir içeren yemeklerde kullanılır 3.
- Espanyol Sos (Espagnole) 124. Sığır kemiği, tereyağı, kuru soğan, havuç, domates salçası ve un ile hazırlanır 1. Genellikle kırmızı etle servis edilir 2.
- Velouté Sos 124. Tavuk, balık veya dana suyu ile yapılan bu sos, pürüzsüz ve ipeksi bir yapıya sahiptir 24. Makarna, kümes hayvanları ve balık yemekleriyle servis edilir 2.
- Domates Sosu 124. Domates, sarımsak ve isteğe göre çeşitli yeşillikler ile yapılır 3. Makarna, pizza ve sebze yemeklerinde kullanılır 3.
- Hollandez Sosu (Hollandaise) 124. Yumurta sarısı, tereyağı, limon suyu veya sirke ile hazırlanır 3. Balık, kuşkonmaz ve hafif et yemekleriyle servis edilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: