Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Jersey sütünden yapılan yoğurt tutmuyorsa, aşağıdaki yöntemler denenebilir:
- Fırında mayalama: Sütü 75 dereceye ayarlanmış fırında 1 saat bekletip, ardından fırını kapatmadan soğumasını sağlamak 14.
- Maya tazeliği: Taze bir maya kullanmak 4.
- Sütün hazırlanması: Sütü pastörize edip, mayalama öncesi sıcaklığı 45°C'ye düşürmek 5.
Eğer bu yöntemlerle de yoğurt tutmuyorsa, süt veya maya kaynaklı bir sorun olabilir; bu durumda farklı bir marka denemek veya profesyonel yardım almak faydalı olabilir.
Ayrıca, Tarım Kredi Kooperatifleri'nde yaşanan bazı Jersey sütü ile yoğurt tutma sorunları, mayaların bozuk olmasından kaynaklanmış olabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: