Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Japon pankekinin yumuşak olmasının sebebi, içine eklenen bol miktarda yumurta beyazının köpürtülmesidir 3.
Ayrıca, Japon pankekinin yumuşak ve kabarık olmasını sağlayan diğer unsurlar şunlardır:
- Malzemelerin uygun şekilde hazırlanması 1. Tereyağının eritilmiş şekilde karışıma dahil edilmesi ve malzemelerin oda sıcaklığında olması önemli ayrıntılardır 1.
- Kuru malzemelerin eleyerek eklenmesi 1. Un, kabartma tozu, vanilin gibi kuru malzemeler eleyerek eklendiğinde hamurun havalanması kolaylaşır 1.
- Hamurun fazla karıştırılmaması 1. Hamurun fazla karıştırılması, içerikteki gluteni aktif hale getirerek hamurun sertleşmesine neden olur 1.
- Hamurun dinlendirilmesi 1. Unun ve kabartma tozunun aktifleşmesi ve istenilen şekilde kabarması için hamuru pişirmeden önce 5-10 dakika arasında dinlendirmek gerekir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: