Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pankeklerin sert olmasının nedeni genellikle hamurun fazla karıştırılmasıdır 13. Bu durum, hamurun içindeki gluteni aktive ederek sert bir yapı oluşturur 3.
Yumuşak pankekler elde etmek için aşağıdaki püf noktalarına dikkat edilmelidir:
- Malzemelerin oda sıcaklığında olması 1. Yumurta ve süt gibi malzemelerin oda sıcaklığı, hamurun daha iyi karışmasına yardımcı olur 4.
- Kabartma tozu ve yumurtaların taze olması 1. Taze malzemeler, kabarma oranını artırır 1.
- Hamuru fazla dinlendirmemek 4. Hamuru 10-15 dakika dinlendirmek, kabartma tozunun etkisini artırır ancak daha fazla dinlendirmek yumuşaklığı olumsuz etkileyebilir 4.
- Tavanın uygun şekilde yağlanması 2. Tavayı çok fazla yağlamak, pankeklerin eşit pişmemesine neden olabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: